praktijkZomer

Het is voor veel mensen een hele stap om een psycholoog te bezoeken. Als je zo'n stap zet, is het belangrijk dat je bij iemand terecht komt bij wie je je op je gemak voelt. Iemand bij wie je een prettig soort betrokkenheid en aandacht ervaart, kortom: iemand met wie je een 'klik' voelt. De ontmoeting van mens tot mens is de basis is van elke behandeling, niet alleen de klinische blik of de gebruikte therapiemethoden. Dit komt ook naar voren uit onderzoek dat is gedaan naar de effectiviteit van behandelingen. 

Het verschil tussen therapie en coaching 
Individuele begeleiding kan bestaan uit therapie/behandeling of coaching. Het verschil zit in het doel van de gesprekken. Behandeling is gericht op het laten verdwijnen van psychische klachten. Coaching is gericht op persoonlijke ontwikkeling, op meer uit jezelf halen. In de praktijk is die scheidslijn minder absoluut dan het lijkt, want in beide gevallen is er sprake van persoonlijke ontwikkeling en krijg je meer inzicht in jezelf en je leven. 

Persoonsgericht
Mijn werk als is persoonsgericht, dat wil zeggen dat jij als mens centraal staat en niet alleen je klacht. Methoden die jou meer of minder aanspreken zijn bepalend zijn voor de koers die we uitzetten. Ik maak gebruik van meerdere goed onderzochte methoden met een bewezen werkzaamheid. Omdat ik mij door deze verschillende methoden en zienswijzen laat inspireren, zou je mijn werk een synthese van al die dingen kunnen noemen. Ik kies er bewust voor van "bril" te kunnen wisselen en zelfs met verschillende brillen tegelijk te kijken, omdat dit mij veel meer informatie oplevert dan wanneer ik mij zou beperken tot een bepaalde methode.

Als je meer informatie wilt over de specifieke behandelvormen die inzetbaar zijn, kun je de informatie hieronder uitschuiven. 

Tot slot: mocht uit het intakegesprek blijken dat je bij mij niet aan het juiste adres bent voor hulp, dan zorg ik voor een passende verwijzing binnen mijn uitgebreide netwerk van deskundige collega's.