WIE BEN IK?

Mijn naam is Monique Zomer. Psychologische begeleiding van mensen die vastgelopen zijn in zichzelf of in hun relatie is een vak dat mij ruim 20 jaar inspireert. Sinds 1999 ben ik zelfstandig gevestigd als psycholoog en relatietherapeut. Daarnaast ben ik groepsfacilitator en trainer in Attitudinal Healing.

Mijn visie
Je zou me een nuchtere psycholoog met een spirituele mensvisie kunnen noemen. Ik zie hulpvragen niet alleen als klachten en problemen waar je vanaf wilt, maar ook als mogelijkheid om inzicht in jezelf te krijgen. Daardoor zie je ineens veel meer mogelijkheden dan je aanvankelijk had gezien. Zo los je niet alleen je problemen op, maar heb je ook waardevolle zelfkennis opgedaan. Die zelfkennis geeft je handvatten om in je leven bewustere keuzes te maken, die meer aansluiten bij wie jij werkelijk bent en wat je werkelijk wilt.

Mijn achtergrond
Naast enkele bedrijfsmatige opleidingen studeerde ik (klinische) psychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ik ontdekte dat zaken als spiritualiteit en zingeving daarin helemaal niet aan de orde kwamen. Ondanks dat vond ik de studie interessant genoeg om (cum laude) af te studeren, maar daarna heb ik mijn eigen weg gevolgd.

Ik volgde scholing tot Voice Dialogue-trainer (bij het ITP en Hal & Sidra Stone), tot trauma-therapeut (o.a. Integrated Trauma Treatment bij Janina Fisher & EMDR) en tot relatietherapeut (o.a. Emotionally Focused Therapy, EFT). Daarnaast volgde ik opleidingen in oplossingsgerichte psychotherapie, Familieopstellingen, mindfulness, Affect Fobie-behandeling, Compassion Focused Therapy, Narratieve Therapie en Acceptance & Commitment Therapy (de nieuwste generatie cognitieve gedragstherapie). Ook heb ik mij jarenlang verdiept in Verbindende Communicatie, een eenvoudig model met verrassende diepgang om jezelf en anderen beter te leren begrijpen. Tot slot ben ik beoefenaar, trainer en groepsfacilitator in Attitudinal Healing, een spiritueel pad dat, samen met Een cursus in wonderen, mijn blik onafgebroken blijft verhelderen.

Alle benaderingen inspireren mij op hun eigen manier en vullen elkaar aan in hun helende werking.

Registraties, aangesloten en samenwerkend…. 

  • Dienstmerk Psycholoog NIP (Nederlands Instituut van Psychologen, lid nr. 55562).
  • AGBgeregistreerd, zorgcode 9404171
  • KVK nummer 37152779; BTWnummer NL002099980B24
  • Opgenomen in het MTP-register (Master of Transformational Psychology)
  • Geregistreerd als gevorderd EFT-relatietherapeut bij EFT nederland
  • Deelnemer van EFT Centrum Noord Holland: een samenwerkingsverband van ervaren en gekwaliceerde EFT-relatietherapeuten
  • Samenwerkend in structureel intervisieoverleg met andere vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten ter kwaliteitsbewaking.

Met de samenwerkingsverbanden bundelen we onze expertises, kunnen we onze wachtlijsten beperken en kan ik zorgen voor een snelle en passende doorverwijzing mocht dat aan de orde zijn.

Onderaan deze pagina vindt u doorlinkmogelijkheden om meer te weten te komen over de registraties en mijn lidmaatschappen.

NIP
T: 072-5323878
M: 06 103 77 810
E: monique@praktijkzomer.nl
© Praktijk Zomer